Rólunk

JaMese – egy mozaikszó, mely mindent elmond a zenekarról: Jam – szabadság, kreativitás; mese – történetek, gondolatok átadása; Emese – az énekesnő Molnár Emese személye az, aki mindezt összefogja.

Elementáris történetmesélés, néhol folkos, néhol jazzes zenei foszlányokkal, költészetbe hajló dalszövegekkel. A zenekar több mint tíz éve aktív szereplője a magyar kulturális könnyűzenének- ez idő alatt négy nagylemezzel, számos haza és külföldi fesztivál meghívással és több egyedi műsorral büszkélkedhet.

Idén jelenik meg ötödik nagylemezük a Dudorászó Szünidő, amely a nagysikerű Zenés Adventi Kalendárium nyomdokain haladva Szabó T. Anna legújabb gyerekverskötetének lesz zenés kistestvére. Az új családi album dalait június 1-én mutatják be a Magyar Zene Házában.

A zenekar fennállásának 10. évében jelent meg negyedik nagylemezük Odaát Idebent címmel, amelyen az élet ciklikusságát, az újrakezdést és a fent – lent dinamikáját mesélik el 11 őszinte dalban. Szintén a tavalyi évben jelent meg három dalos Petőfi Single-jük, amelyeket a Petőfi Kulturális Ügynökség Felhő Projekt pályázatának keretében a 200 legjobb versmegzenésítés között díjaztak.

Különleges, Szabó T. Anna verseire írt, 24 dalból álló Zenés Adventi Kalendárium című karácsonyi albumuk 2019-ben jelent meg és több hétig szerepelt a Mahasz eladási listáján, az ünnepek előtt pedig az előkelő 7-ik helyig jutott. A lemezen többek között olyan nevek szerepelnek, mint Palya Bea, Ferenczi György és a Dalinda énekegyüttes. 2022 karácsonyán a lemez anyagából két dupla teltházas koncertet adtak a Magyar Zene Házában.

A zenekarnak korábban két lemeze jelent meg: 2014-ben Csak a Napba című bemutatkozó lemezük, majd 2018-ban a Bennem a világ.  Az utóbbin teljesedik ki  a JaMese igazi arculata: örök dalok, amelyek árnyalt lelki világot libbentenek föl, ahol viszont nem csak finomság és puhaság lakozik.  A lemez címadó dalát, Emese Lackfi Jánossal közösen írta.

2018-ban pedig indult útjára az ÉlményÉnek workshop, amely során bárki, mindenféle zenei előképzettség nélkül a közösségben éneklés felszabadító erejét tapasztalhatja meg. A workshopokhoz kapcsolódik a mostanra több mint 600 fős ÉlményÉnek Csoport, ahol énekléssel, énekhanggal kapcsolatos inspiráló gondolatokat találnak az érdeklődők.

2021 szeptemberében indult el 12 részes podcastsorozata Szabad bennem a levegő címmel, amely 2024-ben új részekkel bővül.  Az első évadban olyan beszélgető partnerei voltak, mint Szinetár Dóra, Áron András ’Apey’ vagy Tóth Árpád a Csíkszerda kórusvezetője.

2023 -ban a Magyar zene Házában meghirdetett Élménypedagógia Showcase Fesztiválon beadott programjuk Papageno Különdíjat kapott.  A különleges, élményközpontú, versmegzenésítések gyakorlati szempontjait bemutató „Hogyan kanyarodik a dallam a versre?”  koncert nagy sikerrel debütált a fesztiválon, 2024 novemberében pedig egy hosszabb előadás formájában újra hallgathatják az érdeklődők.

JAMESE PORTFÓLIÓ

ZENEKARI RIDER

JaMese 2024 - Adatvédelmi tájékoztató